“Als je goed luistert naar de klant, dan biedt dat heel veel kansen.
                Mensen worden helemaal gelukkig als je proactief reageert
                                     en écht met goede oplossingen komt.”

                                          Thom van Dijk – verkoper

 


Meerwaarde creëren voor de klant

Ik heb altijd interesse gehad in techniek. Bij Expert mag ik werken met de mooiste producten. Die zijn vaak net nieuw op de markt. Normaal gesproken krijg je die niet zomaar in je handen. Hier wel, dat is heel gaaf. Mijn enthousiasme over de producten gebruik ik om klanten te adviseren en te inspireren. Ik kan echt mijn verhaal kwijt, en daarmee creëer ik meerwaarde voor de klant. Het is geen gevecht om de prijs. Veel klanten komen steeds opnieuw terug. Ik herken ze en zij herkennen mij. Dat maakt het gemoedelijk, minder zakelijk.

Verantwoordelijk voor de hele winkel

Als verkoper bij Expert sta ik niet de hele dag achter de kassa producten af te rekenen. Samen met mijn collega’s ben ik verantwoordelijk voor de hele winkel. Die moet goed gevuld zijn en er pico bello uitzien. Ik ben dus ook veel bezig met bestellingen, producten inboeken, van alles eigenlijk. Die diversiteit maakt het extra leuk. En als ik zelf bepaalde ideeën heb, krijg ik de vrijheid om iets uit te proberen of uit te voeren.

Inspelen op lokale behoeftes
Goed luisteren naar de klant biedt heel veel kansen. Expert is lokaal gericht en in de winkel hoor ik soms vragen die gewone webshops niet altijd te horen krijgen. Ik weet zo precies wat de klant wil, denkt of voelt. En daar kan ik heel direct en persoonlijk op inspelen. Hier in de omgeving hebben bijvoorbeeld veel mensen thuis problemen met hun wifi-signaal. Toen ik die kwestie al een paar keer voorbij had horen komen, heb ik actie ondernomen. Wij bieden nu dus vanuit de winkel een wifi-scan aan. We gaan tot het uiterste om ervoor te zorgen dat alles goed werkt. De klant wordt zo beter geholpen én het is commercieel interessanter om een totaalpakket aan te bieden. Mensen worden helemaal blij als je proactief reageert en écht met goede oplossingen komt.

Ook werken bij Expert?

Bekijk alle vacatures

______________________________________________________________________________

Lees ook het verhaal van..

                                   Werken bij Expert - Dorothy

   Menno Kats                                  Linda Buitenhuis                        Dorothy Futselaar                                                                          Bedrijfsleider                          Medewerkster Secretariaat                    Verkoopster